قوریهای چدنی ژاپنی که به صورت سنتی جهت دماوری چای استفاده میشدند به نام تتسوبین (Japanese Tetsubin) در سال ۱۷۰۰ میلادی در ژاپن رایج شدند این قوریها به دلیل جنس چدن خود به لطف مقادیر کمی آهن که هنگام دماوری به چای اضافه میشود طعمی ملایم و کمی شیرین به چای میدهند.
امروزه قوریهای چدنی تولیدی اغلب جهت جلوگیری از زنگ زدگی دارای یک پوشش لعابی در داخل خود هستند به همین علت قابلیت استفاده روی حرارت مستقیم را ندارند ولی بهترین وسیله برای دمآوری چای خوش طعم و گوارا هستند . خصوصیت اصلی آنها حفظ گرما و جنس بادوام آن است که البته در اشکال و اندازههای مختلف تولید میشوند.
روش استفاده از قوری چدنی:
قبل از استفاده از قوری چدنی ابتدا آب جوش را در قوری ریخته بگذارید چند دقیقه بماند، این کار کمک میکند که قوری گرم شده و چای شما در دمای مناسبی دم بکشد سپس چای خشک را متناسب حجم قوری داخل آب جوش بریزید. دقت کنید که یک سوم حجم قوری خالی باشد تا بخار آب برای گردش فضای کافی داشته باشد و بگذارید مطابق دستورالعمل درج شده روی بستهبندی چای دم بکشد. اگر برگ چای را در سبد یا فیلتر کاغذی داخل قوطی ریختهاید میتوانید پس از دم کشیدن چای را برداشته تا زمان طولانیتری از یک چای خوشرنگ و طعم و با دمای مطلوب استفاده کنید.
روش شستشوی چای قوری چدنی:
از آنجا که قوری چدنی از آهن ساخته شده مستعد زنگ زدن است. پس از هر بار استفاده اجازه دهید قوری خنک شود و سپس آن را با آب گرم بشویید. به طور کلی نباید از مواد شوینده یا پاک کننده برای شستن قوری چدنی استفاده کنید، چرا که میتواند به مینای دندان و بدنه آهنی قوری آسیب برساند. در آخر آن را با یک حوله خشک کنید و سر و ته در معرض هوا قرار دهید
دیدگاه خود را بنویسید