مشتری عزیز مان، کل فرآیند چای در سه مرحله "تولید"، "فرآوری"، " آماده سازی و مصرف" خلاصه میشود مراحل اول و دوم در باغ و کارخانه چای اتفاق می افتد که شما مصرف کننده خوش سلیقه عملا هیچ کنترلی روی این دو مرحله ندارید؛ اما نگران نباشید، ما میتوانیم به جرات به شما اطمینان خاطر دهیم که مراحل اول و دوم تحت نظارت و کنترل کارشناسان تیمانه بررسی شده تا با بالاترین کیفیت و مطابق استاندارد های جهانی تولید چای ارگانیک طبیعی از بهترین باغات چای شمال کشور را با خاک مناسب و رطوبت کافی بدون سمپاشی و در نهایت با بهترین نوع بسته بندی ( پاکت سه لایه و قوطی فلزی) در اختیار شما قرار  دهیم .

پس تا اینجا ما چای مناسب و با بهترین  بسته بندی مناسب به شما رسانده ایم حال نوبت شماست تا بتوانید بهترین نوشیدنی چای خود را از آن بدست آورید و در کنار خانواده و دوستان آن را نوش جان کنید. برای این کار جای هیچ نگرانی نیست، ما با انتقال تجربیات ارزشمند و نکات مهم و ساده با کمترین هزینه برای دم آوری هر نوع چای در کنار شما هستیم.

حال برای دانش بیشتر شما عزیزان در مورد ماهیت چای کلیه عواملی که در رسیدن برگ سبز چای به دست مصرف کننده دخیل هستند را برایتان  به اختصار میگوییم. در هر بخش اگر تمایل داشته باشید جزئیات بیشتری به دست آورید پیشنهاد میکنیم به وبلاگ های مربوط به هرکدام مراجعه کنید؛

الف)مرحله تولید

ب)مرحله فرآوری

ج) مرحله مصرف

الف) منظور از مرحله تولید، تمام عملیات و فعالیت هایی است که در محل باغ چای از کاشت، داشت، و برداشت انجام میشود. گیاه چای با نام علمی کاملیا سیننسیس (camellia Sinensis) بصورت نهال و یا دانه پرورش یافته که در نهایت کیفیت برگ سبز تولیدی در باغ چای بستگی به عوامل مختلفی دارد که به مهمترین آنها اشاره میکنیم:

  • کوهپایه ای یا جلگه ای بودن منطقه کشت بوته کاملیا
  • کیفیت خاک زمین
  • رطوبت هوا
  • نحوه برداشت برگ چای
  • جانوران منطقه
  • فصل برداشت

ب) به همه کارهایی که برروی برگ سبز در کارخانه چای انجام میشود مرحله فرآوری میگوییم که بطور کلی شامل پلاس، مالش ، رطوبت گیری و خشک کردن و جداسازی ساقه از برگ و دسته بندی و... است. عواملی که در این فرآیند موثرند عبارتند از:

  • تکنولوژی و صنایع تبدیلی و روش تولید محصول از برگ سبز
  • ماشین آلات مورد استفاده در مرحله تولید
  • نگهداری و بسته بندی چای

ج) حال چای خشک که به دست مصرف کننده میرسد نیاز به عملیاتی جهت تهیه یک فنجان چای خوش طعم و رنگ و سالم دارد . این مرحله یکی از مهمترین بخش های رسیدن به چای مطبوع میباشد که بیشترین عوامل در آن تاثیر گذارند. این بخش از این جهت که در اختیار مصرف کننده می باشد، بسیار حائز اهمیت است. از آنجا که عوامل بالا در اختیار  شما مصرف کننده خوش سلیقه نیست و تنها قدرت انتخاب چای با برند دلخواه خود را دارید، اگر نکات ظریف دم آوری چای را با دقت رعایت نکنیدبه فنجان چای مناسبی به لحاظ رنگ، طعم و مزه نرسیده و صرفا وقت و هزینه و سلامتی خود را به خطر انداخته اید. عوامل موثر در دم آوری و آماده سازی یک فنجان چای معرکه عبارتند از:

  • کیفیت برگ چای خشک
  • نوع چای
  • کیفیت آب مصرفی
  • میزان آب مورد استفاده در قوری یا..
  • جنس و شکل ظروف دم آوری
  • مقدار چای خشک
  • دمای آب 
  • مدت زمان دم آوری
  • نوع حرارت دهی

برای داشتن اطلاعات تکمیلی در زمینه عوامل موثر در دم آوری بهتر چای و به دست آوردن یک نوشیدنی خوشرنگ و خوش طعم می تونین به وبلاگ "بهترین روش دم آوری چای تیمانه"مراجعه کنید.